Friday, July 10, 2009

Contest Kisah & Lagu

Haa .. . jangan jeles. Aku nak join contest lagi ni wehhh ... hehehe. Kasik sokongan kat kengkawan. *Nak menang pun ye jugok* Akekekeke. So, organizing by mamamanja79 ... cite pasal apa2 la lagu yang ada memori yang mendalam kat ngkorang. Lagu sedih ke, lagu jiwang ke, lagu dangdut ke .. sukati.

So this time aku nak cite pasal lagu 'Hero', by Mariah Carey. Aku suke most of her song, best weehh ... layannnn. Ni aku nak tempek la lirik dia .. nanti kat bawah aku story pasal kisah di sebalik lagu ni yea ....


HERO (Mariah Carey)

There's a hero
If you look into your heart
You don't have to be afraid
Of what you are
There's an answer
If you reach into your soul
And the sorrow that you know
Will melt away

( chorus )
And then the hero comes along
With the strength to carry on
And you cast your fears aside
And you know you can survive
So when you feel like hope is gone
Look inside you and be strong
And you'll finally see the truth
That a hero lies in you

It's a long road
When you face your world alone
No one reaches out a hand
For you to hold
You can find love
If you search within yourself
And the emptiness you felt
Will disappear

Lord knows
Dreams are hard to follow
But don't let anyone
Tear them away
Hold on
There will be tomorrow
In time
You'll find the way

Sebenonye kan, masa time skolah2 ... aku ni dulu seorang yang low self-esteem a.k.a kurang keyakinan diri. Haa, cam tu le lebih kurang bunyiknye. Apa-apa je yang aku plan nak buat kan, cam rasa was-was je. "Ehh, betul ke apa yang aku nak buat ni ekk??, kang kalau salah kang .. naya je orang gelak kat aku". Haa, tu la dialog yang selalu bermain di minda tatkala aku rasa nak buat something.

Kalau cikgu tanya soalan, then suruh buat kat papan hitam. Aku rasa aku tau jawapan dia, tapi tak berani nak angkat tangan .... takut salah. Malu wooo, kalau kene gelak. So, aku pun membantutkan keinginan aku ni. Banyak jugak la situasi yang aku alami yang aku rasa cam was-was je nak tunjukkan kebolehan aku .. and this thing berlarutan until aku form 3.

Masa tu aku terpilih pi Kem Motivasi. So, ada program dlm kem tu nama dia 'Ice Breaking'. Macam cakap depan khalayak ramai la tu lebih kurang. Aku apelagi ... berpeluh2 dibuatnye. At the end of the program .. fasilitator tu pon kasik lirik lagu ni kat kitorang. Dia siap bawak radio tu ..... pasang kekuat. Kitorang nyanyi sekuat ati wehhh, lepas tensen ... akekekkeke.

Since then ... aku rasa aku boleh buat. Aku mesti ada sifat yakin & percaya dalam diri. Peduli apa orang nak kata ....kan, kan, kan ..??. Haa, macam tu le lebey kurang cite aku. So, pada ngkorang2 yg baca entry ni, U're the hero of yourself ...... maceh .... macehhh :D

p/s : dah 2 contest dah aku join ni. heksss ....



8 comments:

  1. Join la banyak2 lagi.. Good Luck yea..

    ReplyDelete
  2. nadnye,
    moh le join sekali .. bior meriah sket ;D

    ReplyDelete
  3. Salam...
    wah ahliahnizam pun join ini contest yaa...dasat2...

    hehe...anyway thanx 4 dropping by my blog..dtg2lah slalu yer...

    ReplyDelete
  4. dr cara ummi citer tu ada hrpan boleh menang... nsb sy x jd juri, kalo x mmg sy bg mnang terus...hikhik

    ReplyDelete
  5. good luck 4 the contest...lg tu mmg ble meningkatkan semangat kan..sy suak gaks lg tuh

    ReplyDelete
  6. Ummi Hanie,
    Sesaje, kasik support kat kengkawan :)

    zino,
    Thanx ...

    n.u.r.u.l,
    Haaa, pi la apply jadi juri ... pastu kasi ummie menang. Hadiah kita bagi 2, amacam ..?, hikss

    azzul,
    Thanx ye. Betul 3x :D

    ReplyDelete
  7. datang terjah...
    okeh, lulus :)

    ReplyDelete

Blog Widget by LinkWithin

Jantung Hatiku .....

Lilypie - Personal pictureLilypie

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers