Saturday, May 16, 2009

Sedih .....

Tadi aku pi bookstore ngan anak-anak. Memang selalu aku bawak anak-anak ni pi bookstore, beli buku untuk diorang. Anak aku yang sulung dah nak pandai membaca, so belikan dia story book yang pendek-pendek.

Then, aku terpandang le majalah hiburan yang bertimbun-timbun kat atas rak tu. Ya Allah, nak pengsan aku tengok cover depan salah satu majalah hiburan ni. *walau yang lain pon nak pitam aku nengoknye*. Ada artis perempuan ISLAM, berposing ..... dengan baju nye yang ..., iiskkk .... tak tau la apa nak cakap. Lepas tu ada plak gambo kecik2 menempel kat cover tu. Pesennya sama, skirt pendek, terbelah .. baju jenis yang berkemban.

Astaghfirullah!!. Tak tau la nak digambarkan perasaan aku. Sedih ada, marah ada, kesal, geram dan 1001 macam perasaan lagi la. Kenapa takde satu pihak pun yang mempertikaikan benda-benda mcm ni ye ...?. Yang tukang posing orang islam, yg tukang amik gambo pon orang islam, yang tukang publish, tukang beli, tukang baca sume orang islam belaka. Aku takut satu hari nanti bala Allah swt akan menimpa negara kita ni. Aku rasa dah banyak dah Allah tunjukkan apa akan jadi kalau maksiat semakin berleluasa. Aku takut kita tak tertanggung nanti, na'uzubillah!.

Ya Allah, berikanlah mereka taufik dan hidayahmu. Tunjukkanlah mereka jalan kebenaran. Lindungilah kami dari siksa nerakamu, Ya Allah.

No comments:

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Jantung Hatiku .....

Lilypie - Personal pictureLilypie

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers