Wednesday, December 9, 2009

Aktiviti Masa Cuti Sekolah

Cuti skolah dah bermula. *Ekceli dah nak masuk 3 minggu dah pon*. Ntah le, semenjak dua menjak ni tak dan nak updet blog. Al-maklum, tengah bz mempromosikan kedai akak (Kedai Ummie) ... ngeh ngeh ngehh. So, sesape yg lum jenguk kedai saye tu .. jemput2 la singgah ye. Kalau ada yang berkenan di hati sanubari tu, jangan le sesegan nak order ... :D

Sepanjang cuti ni lom ada kesempatan nak bawak anak-anak pi berjalan. Nak survey tiket flight kot2 ada yang murah ke pon tak lagi. Abah depa baru je baik demam, ulser mulut. Si Amar lak ... 2,3 hari lepas eczema dia kene infection ... kat area mulut. Bernanah, ya Allah .. kesian anak bujang aku. Skang ni Al-hamd .. anak ngan apak eh dah beransur sembuh.


So, untuk mengisi masa lapang ni .. aku ajo le anak-anak aku main congkak, kui kui kui. Ye la kan, asik dok ngadap TV pastu main online game je. So, aku pon mengambil inisiatif ajo le depa permainan tradisional. Kang kalau tak diajo ... alamatnye pupus le warisan nenek moyang kita, tak gitu cik non ..?? *perghh ayatt*. kikikiki


OK la .. ni aku ada tepek gambo-gambo anak-anak aku dok main congkak. Si kakak dah terer dah, Amar je .. masa nak susun buah dalam rumah tu .. nak kira sampai tujuh bijik sampai esok pagi pom lom tentu abih .. ahakss.


2 comments:

  1. salam.kak...apa habaq....best main congkak...teringat masa kecik2 dulu tok saya buat congkak korek tanah pakai kulit kelemboi...main pakai biji getah jer....

    ReplyDelete
  2. Kat sini pun permainan congkak ni popular amongst the kids. Best yea..

    ReplyDelete

Blog Widget by LinkWithin

Jantung Hatiku .....

Lilypie - Personal pictureLilypie

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers